Hyvärilällä on myönnetty Green Key sertifikaatti

Julkaistu: 20.12.2019

Hyvärilä on nyt yksi Suomen Green Key sertifioiduista matkailukeskuksista

Hyvärilän auditointi tehtiin kesäkuun 2019 alussa ja sertifikaatti myönnettiin juuri juhannuksen alla. Olemme panostaneet paljon kestävän kehityksen mukaisiin toimintatapoihin. Mm. veden virtaamia on säädetty toivotulle tasolle, Kartanohotellin katolle on asennettu aurinkopaneelit sekä keittiön hukkalämmön keräin, noutopöydässä on aina tarjolla myös kasvisruokaa, käytämme paljon lähiruokatuotteita ja luomua. Meillä on myös oma ympäristöpolitiikkamme ja ympäristökasvatussuunnitelmamme sekä kestävän kehityksen suunnitelma, jota päivitämme vuosittain. Ympäristökasvatus näkyy vahvasti leiritoiminnassamme - niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin leiriemme ohjelmistossa on useita luontoon ja ympäristökasvatukseen liittyviä toimintoja ja teemoja.

Tehtävämme on jatkossakin kehittyä Green Key kohteena. Keväällä 2020 suoritetaan seuraava auditointi ja sen myötä tulemme täyttämään lisää sertifikaatin vaatimia kriteerejä.Green Key järjestelmä toimii hyvänä alustana kaikelle kestävämmän matkailun ja nuorisotoiminnan kehittämiselle. Järjestelmän materiaalipankki auttaa niin tiedotuksessa, markkinoinnissa kuin ohjelmien kehittämisessäkin sekä mm. energian ja vedenkulutuksen seurannassa.

Green Key on yksi maailman johtavista matkailualan ympäristömerkeistä. Green Key -hotellit ovat sitoutuneet noudattamaan kansainvälisen Green Key -ohjelman ympäristökriteerejä, jotka koskevat muun muassa energiansäästöä, tehokkuutta veden käytössä, kierrätystä ja ympäristötietoisuuden kasvattamista. Matkailijoille Green Key -merkki kertoo selkeästi, että hän on tehnyt ympäristön hyvinvointia edistävän valinnan. Green Key –sertifioituja kohteita on jo yli 3.000 kohdetta 60 maassa. Green Key -ohjelma on kansainvälisen ympäristökasvatusjärjestön FEE:n (Foundation for Environmental Education) hallinnoima.

Suomessa merkit myöntää Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry:n omistama Suomen Ympäristökasvatus Oy.
Tästä linkistä pääset lukemaan lisää Green Key ympäristömerkistä www.greenkey.fi